Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Kompot od krušaka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4-5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Oprane i oljušćene kruške isečene na komade spustiti u sirup skuvan od šećera, C limuntusa, C vanilin šećera i 1,5 litre vode.
Kuvati 5 minuta, zatim izvaditi rešetkastom kašikom i poređati u tegle.
Sirup pustiti da vri još minut-dva, pa njime preliti kruške u teglama do vrha.
Tegle zatvoriti odgovarajućim poklopcima i poređati u šerpu na čije smo dno stavili kuhinjsku krpu.
Tegle ne smeju da se dodiruju pa između njih zašuškati nekoliko krpa.
Pored tegli sipati toplu vodu na visinu do dva santimetra od gornje ivice tegli.
Voda u šerpi ne sme da vri već da struji tridesetak minuta.
Tegle ostaviti u šerpi dok se ne ohlade.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs