Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Kompot od dunja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Dunje dobro operite i po želju ih ogulite. Ja to ne radim jer su dunje sa mog drveta iz prirode, pa znam da nisu prskane nekim od sredstava za biljke.
Naseckajte ih na kockaste komadiće srednje veličine. Nakon toga tegle napunite dunjama.
Za to vreme zagrejte vodu sa šećerom i kada provri dodajte C vanilin šećer.
Nakon toga tegle sa kockicama dunja napunite ovim sokom od šećera i vanilin šećera i dobro ih zatvorite.
Sve tegle moraju biti zatvorene odgovarajućim poklopcima koji dihtuju.
U dubokom loncu poredjajte tegle, i sipajte mlaku vodu, jer je u teglama topao kompot, da vam tegle ne puknu.
Voda treba da bude do visine poklopca svake tegle. Lagano zagrejte vodu do strujanja, nemojte dozvoliti da vri.
Sklonite kompot sa ringle i ostavite da prenoći u ovoj vodi. Sutradan izvadite tegle, obrišite ih i poređajte u špajz.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Na dno lonca u kome pasterizujete kompot stavite neku manju kuhinjsku krpu, da tegle ne budu u direktnom kontaktu sa šerpom.