0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15 tegi od 700 g
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15 tegi od 700 g
30 kg šljiva
3 kesice C vanilin šećera
Očišćene šljive (30 kg) od koštica, prepolovim, prospem sa 3 kesice C vanilin šećera i ostavim da odstoji 1 sat.
Nakon toga stavim na šporet na drva i mešam drvenim mešačem bez prekida, da ne bi zagoreo džem.
Šljive se tako ukuvaju da se dobije toliko lepa struktura džema za mazanje.
Džem pakujem u vruće tegle, zatvaram i stavljam u dunst.
Džem ima rok stajanja dok se ne potroši.
Očišćene šljive (30 kg) od koštica, prepolovim, prospem sa 3 kesice C vanilin šećera i ostavim da odstoji 1 sat.
Nakon toga stavim na šporet na drva i mešam drvenim mešačem bez prekida, da ne bi zagoreo džem.
Šljive se tako ukuvaju da se dobije toliko lepa struktura džema za mazanje.
Džem pakujem u vruće tegle, zatvaram i stavljam u dunst.
Džem ima rok stajanja dok se ne potroši.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.