C Slatka tradicija

Sastojci
10 kg pomorandže
3 C vanilin šećera
5 kg šećera
200 ml voda

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Džem od pomorandže

Ukusan džem.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomorandže dobro oprati i svaku preseći na 4 dela, ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije,da ne bude kašasto.

Staviti u šerpu u kojoj će se kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan dodati vodu i šerpu staviti na vatru.

Kuvati sat vremena, nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati na tihoj vatri oko dva sata.

Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti poklopcem, okrenuti ih naopako (da stoje na poklopcu) i nakon deset minuta ih vratiti u prvobitni položaj.

Odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata