C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg kajsija
800 g šećera
2 C vanilin šećera
1/2 kesice C limuntusa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bosa

Džem od kajsija

Džem od kajsija pasterizovan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oprati (najbolje koristiti C sodu bikarbonu) i očistiti kajsije od koštica zatim samleti.

Ušpinovati 800 g šećera sa šoljom vode, dodati mlevene kajsije i kuvati pola sata minut pre skidanja staviti C vanilin šećer i C limuntus.

Sipati vruć džem u tegle i odmah staviti poklopac i prevrnuti na poklopac da tako stoji dok se ohladi.

Komentari potrošača:

30.06.2019
Dali na svaki kg ide 800 gr secera?
Hvala unapred

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja obično kuvam sa 5 kg kajsija.