Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Džem od kajsija
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kajsije oprati, očistiti od koštica i samleti uz pomoć blendera ili mašine za mlevenje mesa.
Sve izručiti u veću šerpu i kuvati dok suvišna tečnost ne uvri.
Zatim dodati šećer i vanilin šećer i kuvati do odgovarajuće gustine.
Da biste bili sigurni da je gotovo, uzeti tacnu, sipati malo, napraviti liniju po sredini i kad gustina bude takva da od kašike ostane trag, pomeriti sa vatre.
Odmah sipati u vruće tegle. Okrenuti tegle da stoje naopako na poklopcu i ostaviti ih tako pola sata.
Onda ih vratiti da stoje normalno, prekriti nekim ćebetom, ostaviti tako 24 sata, pa onda premestiti u ostavu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs