C Slatka tradicija

Sastojci
15 kg kajsija
7 kg šećera
5 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Džem od kajsija

Za sve one koji vole ukuse bakine zimnice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kajsije oprati, očistiti od koštica i samleti uz pomoć blendera ili mašine za mlevenje mesa.

Sve izručiti u veću šerpu i kuvati dok suvišna tečnost ne uvri.

Zatim dodati šećer i vanilin šećer i kuvati do odgovarajuće gustine.

Da biste bili sigurni da je gotovo, uzeti tacnu, sipati malo, napraviti liniju po sredini i kad gustina bude takva da od kašike ostane trag, pomeriti sa vatre.

Odmah sipati u vruće tegle. Okrenuti tegle da stoje naopako na poklopcu i ostaviti ih tako pola sata.

Onda ih vratiti da stoje normalno, prekriti nekim ćebetom, ostaviti tako 24 sata, pa onda premestiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata