C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg jagoda
500-600 g šećera
1/2 kesice C limuntusa
1 kesica C vanilin šećera
2 kesice C želatina

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Džem od jagoda

Sezona je jagoda i sad je pravo vreme da se ovo ukusna i mirišljava voćkica ostavi u vidu džema za zimu. Priprema je jednostavna i začas dobijete ukusni džem.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 2 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jagode oprati i odstraniti zeleni deo. Staviti u veći lonac ili šerpu i posuti šećerom.

Ostaviti jagode da stoje par sati da puste sok. Ovaj postupak možete da preskočite ako nemate vremena da čekate.

Staviti lonac na ringlu i zagrevajte do ključanja. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 1,5 sat uz mešanje povremeno.

Sada štapnim mikserom usitniti jagode u kašu. Dodajte C vanilin šećer i C limuntus i vratite na ringlu.

Čim počne ponovo da kuva dodajte C želatin koji prethodno malo pokvasite da nabubri, a onda dodajte par kašika vrelog džema i sve sipajte u lonac sa džemom.

Promešajte i ostavite još desetak minuta da kuva. Isključite ringlu i neka vam lonac bude na toploj ringli dok sipate džem u tegle.

Tegle pripremite unapred. Sterilišite ih u vrućoj rerni kao i poklopce.

Džem sipajte onako vruć do vrha tegle. Zatvorite poklopcem i okrenite teglu naopako.

Pokrijte tegle kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade. Tada tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količinu voća možete da povećate po vašoj želji i potrebama.
Zatvorene tegle okretanjem naopako povuku vakum i nije potrebno dodavati konzervans. Na ovaj način džem može da vam stoji do sledeće sezone pa i duže, pod uslovom da ga ne pojedete odmah.