Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Džem od jagoda
Sastojci
2 kg jagoda
500-600 g šećera
1/2 kesice C limuntusa
1 kesica C vanilin šećera
2 kesice C želatina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 2 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Jagode oprati i odstraniti zeleni deo. Staviti u veći lonac ili šerpu i posuti šećerom.
Ostaviti jagode da stoje par sati da puste sok. Ovaj postupak možete da preskočite ako nemate vremena da čekate.
Staviti lonac na ringlu i zagrevajte do ključanja. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 1,5 sat uz mešanje povremeno.
Sada štapnim mikserom usitniti jagode u kašu. Dodajte C vanilin šećer i C limuntus i vratite na ringlu.
Čim počne ponovo da kuva dodajte C želatin koji prethodno malo pokvasite da nabubri, a onda dodajte par kašika vrelog džema i sve sipajte u lonac sa džemom.
Promešajte i ostavite još desetak minuta da kuva. Isključite ringlu i neka vam lonac bude na toploj ringli dok sipate džem u tegle.
Tegle pripremite unapred. Sterilišite ih u vrućoj rerni kao i poklopce.
Džem sipajte onako vruć do vrha tegle. Zatvorite poklopcem i okrenite teglu naopako.
Pokrijte tegle kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade. Tada tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.
Komentari potrošača:
08.06.2021
Svaka čast sve detaljno
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Količinu voća možete da povećate po vašoj želji i potrebama.
Zatvorene tegle okretanjem naopako povuku vakum i nije potrebno dodavati konzervans. Na ovaj način džem može da vam stoji do sledeće sezone pa i duže, pod uslovom da ga ne pojedete odmah.