burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 tegle

Džem od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 tegle

Sastojci

2 kg jagoda

500-600 g šećera

1/2 kesice C limuntusa

1 kesica C vanilin šećera

2 kesice C želatina

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati i odstraniti zeleni deo. Staviti u veći lonac ili šerpu i posuti šećerom.

Ostaviti jagode da stoje par sati da puste sok. Ovaj postupak možete da preskočite ako nemate vremena da čekate.

Staviti lonac na ringlu i zagrevajte do ključanja. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 1,5 sat uz mešanje povremeno.

Sada štapnim mikserom usitniti jagode u kašu. Dodajte C vanilin šećer i C limuntus i vratite na ringlu.

Čim počne ponovo da kuva dodajte C želatin koji prethodno malo pokvasite da nabubri, a onda dodajte par kašika vrelog džema i sve sipajte u lonac sa džemom.

Promešajte i ostavite još desetak minuta da kuva. Isključite ringlu i neka vam lonac bude na toploj ringli dok sipate džem u tegle.

Tegle pripremite unapred. Sterilišite ih u vrućoj rerni kao i poklopce.

Džem sipajte onako vruć do vrha tegle. Zatvorite poklopcem i okrenite teglu naopako.

Pokrijte tegle kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade. Tada tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Naši proizvodi

Džem od jagoda

Koraci pripreme

Jagode oprati i odstraniti zeleni deo. Staviti u veći lonac ili šerpu i posuti šećerom.

Ostaviti jagode da stoje par sati da puste sok. Ovaj postupak možete da preskočite ako nemate vremena da čekate.

Staviti lonac na ringlu i zagrevajte do ključanja. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 1,5 sat uz mešanje povremeno.

Sada štapnim mikserom usitniti jagode u kašu. Dodajte C vanilin šećer i C limuntus i vratite na ringlu.

Čim počne ponovo da kuva dodajte C želatin koji prethodno malo pokvasite da nabubri, a onda dodajte par kašika vrelog džema i sve sipajte u lonac sa džemom.

Promešajte i ostavite još desetak minuta da kuva. Isključite ringlu i neka vam lonac bude na toploj ringli dok sipate džem u tegle.

Tegle pripremite unapred. Sterilišite ih u vrućoj rerni kao i poklopce.

Džem sipajte onako vruć do vrha tegle. Zatvorite poklopcem i okrenite teglu naopako.

Pokrijte tegle kuhinjskom krpom i ostavite da se ohlade. Tada tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept