Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Džem od jabuka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.
Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.
Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.
Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.
Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.
Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.
Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.
Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs