C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg očišćenih jabuka
1 kg šećera
200 ml vode
3 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Džem od jabuka

Prelep džem.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jabuke oprati, očistiti, oljuštiti, iseći i izmeriti. Staviti u šerpu. Usuti šećer i vodu.

Kuvati na umerenoj temperaturi da jabuke omekšaju, a tečnost malo uvri.

Skloniti sa ringle, promešati štapnim blenderom ili mikserom.

Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok se ne dobije željena gustina.

Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvaditi kašiku džema, staviti na tačnu, ohladiti i proveriti gustinu.

Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer. Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle oko pola sata izvaditi tegle, staviti da se malo prohlade, nekoliko minuta.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti tegle u isključenu rernu da odstoje oko pola sata.

Izvaditi, dobro ih zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata