burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija10

Domaći sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg višanja

5 kg šećera

50 g C limuntusa

3 l vode

2 C vanilin šećera

Domaći sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati pod mlazom vode, odvojiti od koštica i peteljki, staviti u veću posudu zajedno sa šećerom, vodom i C limuntusom da odstoji 24h (nije problem ako ostane i dan duže) na hladnijem i tamnijem mestu.

Promešati više puta da se šećer što više otopi, poželjno je izgnječiti sve malo rukama.

Propasirati na cediljku sa širim rupicama ili propustiti kroz mašinu za sok od paradajza.

-Oceđeni sok (sirup) probajte, ulijete malo u čašu, razredite vodom i ako treba dodati još C limuntusa.

Sve zajedno prokuvati, pripazite malo pre nego što počne da kuva, da smanjite temperaturu jer se pena počne dizati naglo i zna da zakipi, dovoljno je da krčka 3-5 min.

Sipati u čiste boce zagrejane u pećnici na 100 stepeni.

Složiti u neko korito ili slično sa tim da se što bolje umotava u ćebe.

Hladi se 2-3 dana i nakon toga je za upotrebu, a može stajati i do 2 godine bez da se pokvari.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaći sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati pod mlazom vode, odvojiti od koštica i peteljki, staviti u veću posudu zajedno sa šećerom, vodom i C limuntusom da odstoji 24h (nije problem ako ostane i dan duže) na hladnijem i tamnijem mestu.

Promešati više puta da se šećer što više otopi, poželjno je izgnječiti sve malo rukama.

Propasirati na cediljku sa širim rupicama ili propustiti kroz mašinu za sok od paradajza.

-Oceđeni sok (sirup) probajte, ulijete malo u čašu, razredite vodom i ako treba dodati još C limuntusa.

Sve zajedno prokuvati, pripazite malo pre nego što počne da kuva, da smanjite temperaturu jer se pena počne dizati naglo i zna da zakipi, dovoljno je da krčka 3-5 min.

Sipati u čiste boce zagrejane u pećnici na 100 stepeni.

Složiti u neko korito ili slično sa tim da se što bolje umotava u ćebe.

Hladi se 2-3 dana i nakon toga je za upotrebu, a može stajati i do 2 godine bez da se pokvari.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept