C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg šljiva
Za potapanje šljiva:
1,5 l vode
2 kesice C Sode bikarbone
Za kuvanje šljiva:
400 ml vode
1 kg šećera
1 limun isečen na kolutove
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Limuntusa

Naši proizvodi
Soda bikarbona Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Domaće slatko od šljiva

Uživajte u tradicionalnom receptu, čiji će vas ukus vratiti u detinjstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1.5 l vode dodati 2 kesice C sode bikarbone. Istisnuti koštice iz šljiva metalnom cevčicom, oljuštiti ih i staviti u pripremljen rastvor. Ostaviti da odstoje.

U šerpu sipati 400 ml vode i 1 kg šećera, mešati dok ne provri. Dodati 1 limun isečen na kolutove, ostaviti par minuta da vri i zatim izvaditi limun.

Dodati oceđene šljive i kuvati 20-30 minuta na jakoj vatri bez mešanja, sa povremenim skidanjem pene.

Pri kraju kuvanja dodati C limuntus, C vanilin šećer i vratiti limun.

Skloniti sa šporeta, prekriti krpom i ostaviti da odstoji do sutradan.

Nakon što je slatko odstojalo sipati ga u pasterizovane tegle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata