C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
5 kašika mlevenog pečenog kikirikija
1 puna kašika C slatkog kakaoa
100 ml mleka za preliv pečene kore
Za fil:
1 l mleka
4 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
15 kašika šećera
300 g margarina sa ukusom vanile
200 g C mleka u prahu
100 g crne čokolade za kuvanje
100 g mlevenog keksa
70 g bele čokolade
1 pakovanje duplih šarenih piškota
200 ml mleka za piškote
2 kesice C krem šlaga
Za dekoraciju:
malo mlevenog keksa
malo rendane čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Zamena za mleko u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Zvezdica torta

Neodoljivog ukusa. Vredi probati, jako je ukusna i izdašna, pogodna za veća slavlja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Kratko umutiti.

Dodati mleveni kikiriki i C slatki kakao. Sve izmešati špatulom. Naliti smesu u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 C oko 20 minuta. Drvenom čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Pečenoj kori skinuti pek papir i odložiti da se ohladi.

Fil:
Od mleka odvojiti oko 300 ml i razmutiti C puding i šećer. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se kuva uz povremeno mešanje. Kada mleko krene da struji (ne sme da provri) usuti C puding i mešati dok se ne zgusti fil. Skloniti sa strane uz povremeno mešanje ohladiti puding.

Margarin viljuškom izgnječiti i dodavati u ohlađen fil. Mikserom mutiti. Dodati i mleko u prahu. Mikserom umutiti.

Fil podeliti na dva dela: Prvom delu fila dodati rastopljenu crnu čokoladu. Umutiti fil.

Drugom delu fila dodati mleveni keks i rendanu belu čokoladu. Umutiti fil.

Na tacni za filovanje staviti koru i preliti mlekom. Preko kore premazati drugi fil.

Preko fila ređati piškote koje treba blago provući kroz hladno mleko. Preko piškota rasporediti prvi fil i oblikovati tortu. Staviti da se se stegne u frižideru.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Premazati tortu i dekorisati mlevenim keksom i rendanom čokoladom.

Vratiti na kratko u frižideru da se šlag stegne. Tortu seći na parčad i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata