Početna > Recepti > Recepti za torte > Žuta torta
Sastojci
5 jaja
150 g C šećera u prahu
100 ml ulja
50 ml mleka
1 kašika arome od vanile
250 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
(peku se 2 kore)
Fil:
1,5 l mleka
4 C pudinga od vanile (160 g)
8 kašika šećera
150 ml slatke pavlake
200 g margarina
1 kg jagoda
200 g keksa
20 kašika mleka za natapanje kora i za natapanje keksa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 45
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite.
Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.
Izmešajte puding sa 200 ml mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.
Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto. Operite i iseckajte jagode.
Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.
Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje.
Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs