C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
80 g kristal šećera
200 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
I Fil:
300 g višanja
180 g šećera
1 C vanilin šećer
II Fil:
2 kesice C šlag krema
200 ml slatke pavlake
1 čaša kisele pavlake
150 g C šećera u prahu
200 g mlečne čokolade
200 ml kisele vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Zorkina torta

Neodoljivi spoj višnje i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Otopiti 200 g čokolade sa 50 g margarina. Potom umutiti 4 žumanca sa 40 g šećera i u tu smesu dodati otopljenu čokoladu.

Na kraju umutiti 4 belanca sa 40 g šećera i smesu od belanaca ručno umutiti u prethodnu smesu od žumanaca i čokolade.

Peći oko 20 minuta na 180 C.

I Fil:
300 g očišćenih višanja kuvati 10 min sa 180 g šećera bez vode. Na kraju kuvanja dodati C vanilin šećer. Ovaj fil preliti preko ohlađene kore.

II Fil:
Umutiti 2 kesice C šlaga sa kiselom vodom i 50 g C šećera u prahu. Takođe umutiti 200 ml slatke pavlake sa 50 g C šećera u prahu i 1 čašu kisele pavlake sa 50 g C šećera u prahu.

Sve tri smese sjediniti i u nju narendati 200 g mlečne čokolade.

Fil premazati preko kore i višanja.

Ukras:
Narendana čokolada po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možda će vam nakon 20 minuta delovati da kora nije pečena, ali ukoliko budete duže pekli, zbog čokolade može postati gorka.
Najteži deo u pripremi je rendanje čokolade!