C Slatka tradicija

Sastojci
300 g žita (belije, pšenice)
250 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
300 g mlevenih oraha
3 kašičice muskatnog oraha
4-5 kašika vode u kojoj se kuvala pšenica

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Žito torta

Praznična posna poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pšenicu skuvati, procediti (sačuvati vodu).

Izmiksati u blenderu, dodati 250 g mlevenih oraha, C šećer u prahu, C vanilin šećer, muskatne orahe i po potrebi dodati 4-5 kašika vode u kome se kuvala pšenica.

Oblikovati i sa preostalih 50 g oraha nafilovati tortu (ukrasiti).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Držite u frižideru (kada je sveža još je ukusnija).