burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija15

Žerbo torta za slavsku trpezu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za tri kore:

12 jaja

12 kašika šećera

3 kašike brašna

200 g samlevenih oraha

Za fil:

5 jaja

10 kašika šećera

125 g čokolade

250 g margarina

C vanilin šećer

Grilijaš za posipanje:

200 g šećera

150 g seckanih oraha

Za dekoraciju:

200 g rendane čokolade

Žerbo torta za slavsku trpezu

Koraci pripreme

Pripremite najpre grilijaš za kore.

Rastopite na tihoj vatri šećer kao karamel i dodajte samlevene orahe.

Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite.

Za svaku koru umutite penasto četiri belanceta, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanceta, kašiku brašna, 120 g samlevenog grilijaša. Ispecite tri kore.

Za fil mutite na pari pet celih jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju dodajte čokoladu.

U ohlađen fil umešajte umućeni margarin.

Nafilujte tortu i pospite rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Žerbo torta za slavsku trpezu

Koraci pripreme

Pripremite najpre grilijaš za kore.

Rastopite na tihoj vatri šećer kao karamel i dodajte samlevene orahe.

Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite.

Za svaku koru umutite penasto četiri belanceta, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanceta, kašiku brašna, 120 g samlevenog grilijaša. Ispecite tri kore.

Za fil mutite na pari pet celih jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju dodajte čokoladu.

U ohlađen fil umešajte umućeni margarin.

Nafilujte tortu i pospite rendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept