C Slatka tradicija

Sastojci
Za tri kore:
12 jaja
12 kašika šećera
3 kašike brašna
200 g samlevenih oraha
Za fil:
5 jaja
10 kašika šećera
125 g čokolade
250 g margarina
C vanilin šećer
Grilijaš za posipanje:
200 g šećera
150 g seckanih oraha
Za dekoraciju:
200 g rendane čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Žerbo torta za slavsku trpezu

Jedna starinska torta za slavsku trpezu. Prste da poližeš!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pripremite najpre grilijaš za kore.

Rastopite na tihoj vatri šećer kao karamel i dodajte samlevene orahe.

Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite.

Za svaku koru umutite penasto četiri belanceta, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanceta, kašiku brašna, 120 g samlevenog grilijaša. Ispecite tri kore.

Za fil mutite na pari pet celih jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju dodajte čokoladu.

U ohlađen fil umešajte umućeni margarin.

Nafilujte tortu i pospite rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata