C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
24 kašike šećera
26 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
2 C praška za pecivo
24 kašike mleka
Za fil:
1 l mleka
20 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
1 margarin
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Zalivena torta

Jednostavna i prelepa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
2 jajeta umutite sa 12 kašika šećera, dodavati postepeno 13 kašika brašna,1 kašiku C kakao praha,1 C prašak za pecivo i 12 kašika mleka.

Tako pripremljenu smesu izliti u podmazan pleh i peći u zagrejenoj rerni na 200 C. Postupak ponoviti još jednom.

Tako 2 kore preseći na pola i dobićete 4 kore.

Fil:
1 l mleka se kuva sa 20 kašika šećera, 200 g mlevenih oraha,1 margarin i 100 g čokolade za kuvanje.

U dublju šerpu sipati 1-2 kutlače ohlađenog fila tako da i zidove šerpe pokvasite filom, pa stavite koru, zatim je natopite filom i tako redom.

Poklopljenu šerpu držite u frižideru celu noć da se stegne, zatim je nakon 24 sata izvadite i ukrasite C šlagom i torta je spremna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U fil po želji slobodno možete staviti više oraha i čokolade.