C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
12 belanaca
12 kašika šećera
250 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
250 ml mleka
1 C puding od vanile
4 štangle čokolade
1 margarin
Za premazivanje torte:
200 g pečenih lešnika
C šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Zakova torta

Omiljena torta u mojoj porodici, koja se sviđa i ostalima koji je probaju...pa i njima postaje omiljena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti belanca i šećer u čvrst šne, u umućenu masu dodati mlevene orahe i brašno, tada masu ne mutiti mikserom već drvenom varjačom.

Ispeći koru i iseći na 3 jednaka dela.

Žumanca, šećer, mleko i puding umutiti i skuvati na paru, kada je već kuvano dodati čokoladu. U ohlađen fil dodati margarin.

Posebno umutiti šlag (4 C šlaga), sa upola manje mleka nego sto piše na upustvu. Lešnike istucati oklagijom.

Ređati i filovati tortu na sledeći način: kora-fil-pečeni lešnik-šlag-kora-fil-lešnici-šlag-kora-fil-lešnici-šlag.

Premazati celu tortu C šlagom i posuti lešnicima i rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata