C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakao praha
100 g čokolade za kuvanje
150-200 ml čokoladnog mleka
Fil:
1 l mleka
2 kesice čokoladnog C pudinga
200 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike ruma
4 kesice čokoladnog C šlaga
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Julijana

Wiener Schokokuchen

Čista dekadencija koja pršti od kalorija i čokolade. Stvorena za čokoholičare koji ne broje kalorije i uživaju u svakom zalogaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer i nastaviti mućenje da se dobije fini šne.

Žumanca lagano viljuškom umutiti, a onda dodati belancima kao i brašno, C kakao, 1 kesicu C praška za pecivo i 100 g čokolade za kuvanje naseckanu na ne tako sitne komade.

Lagano varjačom sjediniti i pritom voditi računa da ne mešamo prejako da se ne bi spustila belanca.

Rernu zagrejemo na 200 C, tepsiju podmažemo fino uljem i pospemo brašnom da se kora ne bi zalepila ili jednostavnije - obložiti je pek papirom.

Kora se peče 30-tak minuta na 180 C, ali ipak čačkalicom proveriti da li je biskvit pečen. Ohlađenu koru iseći da se dobiju dve.

Fil:
U litar mleka skuvati C čokoladni puding po uputstvu sa kesice. U vreo puding izlomiti celu čokoladu za kuvanje i margarin isečen na komadiće i mešati dok se sve ne istopi i sjedini i zatim dodati 2 kašike ruma. Preko staviti najlonsku foliju i ostaviti da se ohladi.

Koru natopimo čokoladnim mlekom, preko ide fil, pa čokoladni šlag. Ponoviti postupak i sa drugom korom.

Staviti u frižider da se prohladi. Posle sat vremena preliti glazurom koju ćete dobiti tako što čokoladu za kuvanje istopite na pari sa 3 kašike ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je praviti dan ili čak dva dana ranije. Tada biskviti fino upiju čokoladno mleko i što više stoji ova torta je sve sočnija i bolja.