C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore po:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 C praška za pecivo
3 C vanilin šećera
1/2 prvog fila
Fil 1:
200 ml vode
100 g čokolade za kuvanje
1 kutija C kakaoa
1 margarin
200 g šećera
250 g C šećera u prahu
100 g šećera
Fil 2:
2 C pudinga čokolada
300 ml mleka
1/2 margarina
Fil 3:
2 C pudinga od vanile
300 ml mleka
deo prvog fila
Dekoracija:
4 kesice čokoladnog šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Volim te

Tortica koju sam sama smislila, koliko je meni bilo slatko reći volim te, toliko mi je bilo i slatko tako da slatkoj tortici dam ovaj naziv.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 Fil:
Čokoladu, C kakao, vodu i šećer stavimo da se topi na pari. Kada dobije dovoljnu gustinu kremu sklonio i ostavimo da se ohladi.

Kada se ohladi izmiksira se margarin i C šećer u prahu.

Kora:
Sve tri se prave posebno sa po 3 jaja ,3 kašike šećera, brašna, C vanilin šećerom i C praškom za pecivo, kao i 3 kašike fila.

Sve tri kore peku se na po 15 minuta na 180 stepeni.

2 Fil:
U mleku skuvati C puding od čokolade pa izmiksirati pola margarinom.

3 Fil:
Skuvati C puding od vanile pa izmiksirati sa četvrtinom prvog fila.

Ređanje: kora - drugi fil - kora - pola prvog fila i ceo treći fil, treća celokupno preostalim filom i ostaviti na 1-2 sata u frižideru.

C šlag umutiti kiselom vodom i dekorisati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata