C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje Dr. Oetker Korica za rozen tortu
1,2 l mleka
12 supenih kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 C puding sa ukusom vanile za torte i kolače (120 g)
1 puna supena kašika brašna
1 puna supena kašika brašna C čvrstina
1 margarin
400 g jagoda
3 dl vode
4 supenih kašika šećera
1 C puding sa ukusom jagode
2 pune supene kašike C čvrstina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina Čvrstin Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miljojka

Voćni puding užitak

Dobro ohlađena torta, ukus jagoda i pudinga...užitak za sva čula.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 l mleka i 12 kašika šećera staviti da se zagreva do ključanja.

Posebno umutiti u 2 dl mleka 1 C puding sa ukusom vanila za torte i kolače (120 g), 1 kesicu C vanilin šećera, 1 kašiku brašna i 1 kašiku C čvrstina.

Dobro umutiti da se razbiju grudvice, to zakuvati u provrelo mleko, neprestano mešati i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skloniti, ohladiti, pa sjediniti sa 1 umućenim margarinom.

400 g jagoda samleti, 200 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri.

Posebno razmutiti u 1 dl vode 1 C puding sa ukusom jagode i 2 kašike C čvrstina. Dobro umutiti da bude bez grudvica.

Zakuvati u provrelu masu, kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ohladiti.

Filovati: 2 korice sa žutim filom, pa jednu sa crvenim i tako redom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro ohladiti i poslužiti.
Možete po želji i staviti preko C Šlag.