C Slatka tradicija

Sastojci
3 C pudinga vanile
1 l mleka
3 kašike C čvrstina
5 kašika šećera
400 g keksa
1 margarin
1 kisela pavlaka od 200 ml
250 g voća po želji (višnje, maline, jagode)
100 g C šećera u prahu
4 C šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Voćni kolač - torta

Ukusan, lagan deca ga obožavaju, vrlo lak i brz za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu staviti mleko, sećer i staviti na sporet da provri odvojiti malo mleka i razmutiti C puding i C čvrstin.

Kada provri mleko sipati smesu i kuvati, skuvano skloniti sa šporeta i malo prohladiti.

Staviti u to ceo margarin, kiselu pavlaku i C šećer u prahu, promešati.

Izlomiti keks na pola ili četvet kako ko voli, sve sjediniti.

Veću vatrostalnu posudu malo premazati margarinom i izliti masu ravnomerno rasporediti.

Preko toga staviti voće najbolje zaleđeno da ne curi, rasporediti preko kolača.

Umutiti C šlag sa običnom ili kiselom vodom, 1 časa 200 ml otprilike i ukrasiti i ohladiti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Naravno može i sveže voće jagode i maline.