C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 belanaca
400 g šećera
1 kašika sirćeta
4 kašike brašna
Fil:
8 žumanaca
200 g šećera u prahu
300 g mlevene plazme
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 g sezonskog voća
2 kesice C krem šlaga od vanile

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dok ne postane skroz čvrsta masa. Zatim dodati brašno i sirće i promešati kašikom, da se sve lepo ujednači.

Koru peći u podmazan pleh (uljem i brašnom) na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil:
Umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu. Posebno umutiti margarin i 100 g sećera u prahu i dodati u žumanca.

Zatim dodati keks i mleko i mutiti sve zajedno dok se masa ne ujednači.

Ispečenu koru izvaditi iz pleha na tacnu i ostaviti da se ohladi.

Fil podeliti na dva dela, prvi deo namazati na koru pa poređati voće (jagode, kajsije, breskve, visnje) pa naneti drugi deo fila.

Prekriti šlagom umućenim uputsvom sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata