C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
9 kašika šećera
1 C vanilin šećer
7 kašika ulja
10 kašika brašna
1/3 C praška za pecivo
1 kašika C kakao praha
10 kašika mleka
2 kašike marmelade ili želea od malina
100-150 g malina
200 ml slatke pavlake za šlag
250 g jogurta
2 kašike C šećera u prahu
nekoliko kapi ekstrakta limuna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna torta sa malinama

Ova torta se jednostavno priprema, vrlo je lagana i fantastična za letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izmiksati penasto žumance sa šećerom i C vanilin šećerom. Dodati postepeno ulje i mleko, a na kraju i brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Od belanaca umutiti čvrst sneg i varjačom ga umešati u smesu. Smesu uliti u kalup za voćne torte koji prethodno premažete s malo margarina i pobrašnite.

Peče se na 180°C u prethodno ugrejanoj rerni. Nakon 15 minuta, kada testo počne da se odvaja od kalupa, izvaditi iz rerne.

Ohlađeni biskvit okrenuti na tanjir, premazati marmeladom i ravnomerno po njemu rasporediti maline. 

Preko malina premazati krem dobijen od čvrsto umućene slatke pavlake za šlag, C šećera u prahu, limunovog ekstrakta i jogurta.

Ukrasiti po želji najboljim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti barem 2 h (najbolje preko noći ) na hladnom da se sjedini.