C Slatka tradicija

Sastojci
Za 4 kore:
12 belanaca
400 g šećera
400 g mlevenih pečenih oraha
4 kašike brašna
malo C praška za pecivo
Za fil:
12 žumanaca
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
3 kašike brašna
1 kašika C čvrstina
600 ml mleka
1 kesica C pudinga od vanile
1 kesica C belog šlag krema
250 g putera
Dodatni materijal:
500 g oceđenih, očišćenih višanja
konzerva ananasa
2 C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna torta sa ananasom i višnjama

Veoma ukusna i osvežavajuća torta!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Piprema kore:
Za jednu koru potrebno je umutiti 3 belanca sa 100 g šećera i u to dodati 100 g pečenih mlevenih oraha i kašiku brašna pomešanu sa malo C praška za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od rerne.

Na isti način pripremiti još 3 ovakve kore.

Priprema fila:
Od 600 ml mleka odvojiti 100 ml i u to dodati žumanca, C šećer u prahu , C vanilin šećer, brašno, C čvrstin, C puding od vanile. Ostatak mleka staviti na šporet pa kada provri dodati smesu sa žumancima i dobro mešati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle i kada se prohladi dodati penasto umućen puter.

C Šlag krem pripremiti prema uputstvu sa kesice i sjediniti ga sa dobro ohlađenim filom.

Filovanje:
I kora-fil-višnje-II kora-fil-ananas i ponavljati postupak dok ima materijala.

Na kraju tortu premazati sa 2 C šlaga pripremljena prema uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom pečenja oraha potrebno je biti pazljiv da se previše ne prepeku. Takođe, umesto ananasa i višanja mozete kombinovati ili dodati drugo voće po zelji.