Početna > Recepti > Recepti za torte > Voćna torta sa ananasom i višnjama
Sastojci
Za 4 kore:
12 belanaca
400 g šećera
400 g mlevenih pečenih oraha
4 kašike brašna
malo C praška za pecivo
Za fil:
12 žumanaca
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
3 kašike brašna
1 kašika C čvrstina
600 ml mleka
1 kesica C pudinga od vanile
1 kesica C belog šlag krema
250 g putera
Dodatni materijal:
500 g oceđenih, očišćenih višanja
konzerva ananasa
2 C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Piprema kore:
Za jednu koru potrebno je umutiti 3 belanca sa 100 g šećera i u to dodati 100 g pečenih mlevenih oraha i kašiku brašna pomešanu sa malo C praška za pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od rerne.
Na isti način pripremiti još 3 ovakve kore.
Priprema fila:
Od 600 ml mleka odvojiti 100 ml i u to dodati žumanca, C šećer u prahu , C vanilin šećer, brašno, C čvrstin, C puding od vanile. Ostatak mleka staviti na šporet pa kada provri dodati smesu sa žumancima i dobro mešati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle i kada se prohladi dodati penasto umućen puter.
C Šlag krem pripremiti prema uputstvu sa kesice i sjediniti ga sa dobro ohlađenim filom.
Filovanje:
I kora-fil-višnje-II kora-fil-ananas i ponavljati postupak dok ima materijala.
Na kraju tortu premazati sa 2 C šlaga pripremljena prema uputstvu sa kesice.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Prilikom pečenja oraha potrebno je biti pazljiv da se previše ne prepeku. Takođe, umesto ananasa i višanja mozete kombinovati ili dodati drugo voće po zelji.