C Slatka tradicija

Sastojci
2 kutije piškota (ili 4 pojedinačna pakovanja)
4 čaše po 180 ml 20% m.m. kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
4 C šlaga za pripremu sa vodom
600 ml mleka
5 većih ili 6 manjih zrelih banana
300 g malina (svežih ili smrznutih)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna torta - Očas posla

Letnje osveženje. Popravlja raspoloženje. Podstiče maštu, strast i slast. Zadovoljstvo je zagarantovano.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skinuti koru sa banana i svaku preseći na polovine.

U odgovarajuću činiju izručiti 4 pavlake i špatulom sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Piškote kratko umočiti u mleko (200 ml) i ređati na tacnu po dužini u dva zasebna reda (dobiju se dve torte), sa razmakom između njih - za debljinu šlaga kojim se na kraju premazuju.

Četkicom u tankom sloju piškote premazati pavlakom. Sada stavljati polovine banana po dužini redova piškota, a potom dodavati maline tako da popune međuprostor.

Četkicom premazati pavlaku preko voća da ga poveže. Drugi sloj namočenih piškota stavljati preko voća u obrnutom smeru- po širini redova, pod pravim uglom.

Ponoviti postupak sa premazivanjem pavlakom, dodavanjem voća i odozgo pavlake.

Preostalom pavlakom popuniti spoljne i bočne ivice redova torte.

Prekriti prijanjajućom folijom i odložiti u frižider na dva sata da se sve sjedini(nije obavezno, ali je lepše).

Umutiti 4 C šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu.

Najbolje je ovu tortu praviti uveče i odložiti u frižider za naredni dan.

Torta je gotova za 20 minuta, prespavate noć i sutradan uživate u bogatstvu ukusa ove kremaste voćne torte, idealne za letnje osveženje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moj izbor je kombinacija banane i maline. Varijacije su brojne: banana- višnja, banana-kivi, banana- breskva, banana- jagoda. Umesto banane može se koristiti sveža breskva ili kajsija, takođe kombinovana sa mešavinom crvenog voća. Umućeni šlag (ili samo deo šlaga) može se pomešati sa sokom crvenog voća koji koristite i naneti na tortu poslastičarskim špricem (ili kesom) pa dekorisati po želji. Može se staviti beli šlag i viljuškom kreativno "ustalasati" površina torte. Ova torta je lagana i veoma izdašna, uvek se traži parče više.