C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
200 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
50 g brašna
50 g mlevenog keksa
50 g C čvrstina
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
3- 4 kašike mlake vode
Za fil:
600 ml mleka
10 kašika šećera
2 C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
100 g krem sira
200-300 g seckanog ananasa
Za dekoraciju:
1 kesica C čokoladnog šlaga
150 g mlečne čokolade
malo ulja
mala kockica margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Voćna točak torta

Spoj voća i čokoade, kad želite nešto slatko, ali sa merom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Penasto umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati zatim brašno, mleveni keks, C čvrstin, C prašak za pecivo i vodu, pa sve lepo umutiti.

Na kraju dodati čokoladu u prahu i promešati. Smesu izručiti u pleh od šporeta obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada je kora pečena, izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut kristal šećer i urolati (kao za rolat). Ostaviti da se tako sasvim ohladi.

Odvojiti 100 ml mleka, pa u njemu rastvoriti pudinge. Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i kuvati dok ne provri.

Kada počne da vri, umešati puding i skuvati gust krem. Skloniti ga sa ringle i ohladiti. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu, pa toj smesi dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mutiti.

Dodati zatim krem sir i nastaviti sa mućenjem. Odvojiti malo manje od polovine pripremljenog fila za premazivanje cele torte.

Koru odviti, premazati filom, posuti komadićima seckanog ananasa, pa je iseći na četiri približno jednake trake.

Prvu traku urolati u oblik puža, pa staviti na sredinu tacne. Svaku narednu traku nastavljati na prethodnu i motati u krug.

Preostalim odvojenim filom premazati celu tortu. Mlečnu čokoladu otopiti sa malo margarina i ulja.

Dok je čokolada još vruća i tečna, premazati dve papirne trake njome i ostaviti da se sasvim ohladi i stegne.

Uz pomoć papira, čokoladne trake zalepiti za ivice torte, pa onda pažljivo skinuti papir.

Čokoladni šlag umutiti i tortu njime dekorisati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata