C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 beze kore:
4 belanceta
250 g C šećera u prahu
50 g lešnika
Za fil:
4 žumanceta
2 kašike C čvrstina
4 kašike C šećera u prahu
50 g maslaca
50 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
Voće:
breskve, maline, ribizla

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna pavlova

Beze kore idu idealno uz kombinaciju kreme od vanile i voća, prava letnja torta za one koji vole voće i slatkiše.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca i C šećer u prahu staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi 3-4 minuta.

Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.

Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca i oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima.

Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite.

Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.

Fil:
Sjedinite žumanca, C gustin, C šećer u prahu i maslac a zatim stavite da se kuva na pari.

Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi.

Slatku pavlaku dobro umutite, zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.

Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.

Stavite iseckano voće, a onda i drugu koru. Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil, a onda ukrasite voćem.

Poslužite odmah.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata