C Slatka tradicija

Sastojci
2 pakovanja turskog keksa
5 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
1 l mleka
250 g margarina
500 g malina (ili mešano crveno voće)
300 g šećera
200 ml vode
300 g C krem šlag beli

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Voćna keks torta

Lagana voćna torta bez kora sa turskim keksom, voćnim crvenim filom i vanila kremom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vanil krem:
Odvojiti 200 ml od ukupno litre mleka. Ostatak staviti da provri sa 150 g šećera, a u onih 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile da ne bude grudvica i zakuvati u mleku.

Ostaviti da se ohladi i povremeno promešati. Kad je skroz hladan sjediniti ga sa umućenim margarinom.

Dok se hladi vanil krem pravimo i vocni:
U šerpu stavljamo voće i 150 g šećera i 200 ml vode. Stavimo da se kuva 10-tak minuta.

Kada se raspadne voće, dodajemo 2 C pudinga od vanile koja smo razmutili sa malo vode neprestano mešajući da dobije gustinu. Ostavimo da se ohladi.

Na tacnu ređamo turski keks, polovinu vanil krema, turski keks, crveni fil, turski keks preostali vanil krem.

Celu tortu premažemo sa 300 g krem C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom kuvanja crvenog fila možete smanjiti količinu vode, pošto i voće ako je smrznuto otpusti vodu, da vam ne bi bio redak fil.