C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 list C oblande
300 g mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha
100 g C šećera u prahu
100 g maslaca ili margarina
2 dl soka od narandže
Za fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile (3x40 g)
3 kašike C čvrstina
200 g šećera
200 g maslaca ili margarina
2 kutije (250 g) jafa keksa
Za voćni fil:
500 g višanja
1 kesica (40 g) C praška za puding (vanilin ili od jagode)
1 kašika gustina (kukuruzni skrob)
4 kašike šećera
Za ukrašavanje:
250 ml mlečne slatke pavlake
200 g čokolade

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna jafa torta

Nepečena torta sa višnjama i jafa keksom.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Najpre skuvati vanilin fil:
Staviti na vatru 1 l mleka zajedno sa 200 g šećera, odvojiti malo hladnog mleka od te količine i posebno u njemu razmutiti puding i C čvrstin. Kad mleko provri, skuvati puding i ostaviti da se prohladi. Umutiti razmekšali maslac i dodavati kašiku po kašiku prohlađenog pudinga, muteći mikserom dok se lepo ne sjedini.

Dok se puding hladi, pripremiti koru:
Sve sastojke za koru staviti u činiju (maslac iseckati na listiće) a zatim ih sastaviti, odnosno umesiti rukom dok se fino ne sjedine. Sok postepeno dodavati, možda neće biti potrebno svih 2 dl. Najbolje je ako koristite sveže isceđen sok od pomorandže, ali solidna zamena će biti i kupovni sok, pa čak i gusti sok od breskve ili kajsije.

Priprema voćnog fila:
U šerpicu staviti višnje može i zamrznute, pomešane sa šećerom. Staviti na tihu vatru da se polako otapa i prokuva. Posebno, u 1 dl vode ili soka (na pr. od višanja) razmutiti prašak za puding i kašiku gustina. Kada voće provri i počne da se raspada, uliti razmućeni puding i sve kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ukoliko tako više volite, ovaj fil možete dodatno usitiniti štapnim mikserom.

Slaganje torte:
Na tacnu za serviranje staviti C oblandu, na C oblandu kašikom staviti sve sastojke za koru. Na koru staviti malo fila, manje od 1/4, tek da se jafa keks za to lepo "zalepi". Slagati keks čokoladnom stranom okrenutom na dole (keks se NE umače u sok jer na njega ide vruć voćni fil ili ako odlučite da ne kuvate fil već da samo stavite voće, onda se stavljaju SMRZNUTE višnje koje će da puste sok).

Dakle, na keks sipati topao voćni fil a na njega ostatak vanilin fila. Ukoliko vanilin fil stavljate preko voća, to morate raditi polako, kašiku po kašiku, ravnomerno, da se prilikom premazivanja maline ne bi pomerale.

Ukrašavanje:
Tortu možete ukrasiti C šlagom ili ulupanom slatkom pavlakom.

Komentari potrošača:

10.11.2019
Divno

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata