C Slatka tradicija

Sastojci
800 g keksa
2 l soka od limuna
6 C pudinga od vanile
200 g bele čokolade
300 g crne čokolade
250 g margarina
500 g višanja
300 ml vode
1 limun
700 g šećera
200 g C šećera u prahu
300 g C šlag krema belog
par kašika ulja za topljenje čokolade

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Višnjolada

Prelepa kombinacija višanja, limuna i čokolade. Laka za pripremu i još lakša za konzumaciju. Deca je obožavaju, a ni stariji ne zspevaju da joj odole.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Višnje izvaditi iz zamrzivača ako nemate sveže. Kada se odmrznu samleti ih u blenderu i u šerpu staviti 300 ml vode ili sok koje su opustile višnje i 500 g šećera.

Moje su kiselije pa zbog toga je ta količina. Može i manje zavisno od toga ko kako voli.

Kuvati višnje dok ne provre dobro, a zatim u njih dodati 2 C pudinga od vanile koja smo prethodno rastvorili u malo vode. Kuvati kašu dok se ne zgusne, a potom je skloniti na hladno da se ohladi.

U drugu šerpu staviti 1,5 l soka od limuna i 200 g šečera, sok od 1 limuna i koru od jednog limuna. Sve to kuvati dok ne provri, a potom dodati 4 C pudinga od vanile prethodno rastvorenih sa malo vode.

Kada se zgusne skloniti sa vatre pa dodati 200 g bele čokolade i ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se kaše ohlade 250 g margarina preraditi sa 200 g C šećera u prahu, pa mu dodati kašu od limuna i C pudinga i čokolade.

Kašu od višanja i pudinga izmiksirati mikserom.

Keks pokvasiti malo u soku koji je ostao pa naređati na poslužavnik, meni stane 28 kada naređam. Sve zavisi od poslužavnika kakav vam je.

Zatim se stavi 1/3 limun fila, pa 1/3 višnja fila, pa preko 100 g otopljene crne čokolade sa malo ulja. Ostaviti da se čokolada zategne i ponoviti postupak još 2 puta.

Kada stavite zadnji red čokolade ostavite ponovo da se zategne i umutite 300g C šlag krema belog i ukrasite puslicama okolo i na sredini.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi priprema bila što brža kada skuvate filove prebacite ih u plastične posude, a zatim njih stavite u druge dublje posude ispunjene hladnom vodom.