C Slatka tradicija

Sastojci
400 g višanja
350 g mlevenog keksa
3 C šlag krema
50 g C šećera u prahu
500 g slatke pavlake
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Višnje u oblacima

Pravo letnje osveženje. Svako nepce se obraduje, kad ga višnja kroz ovaj desert poseti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za jednu koru:
Od 3 jajeta razdvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati tri kašike šećera i mutiti još par minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatim, dodati žumanca, tri kašike brašna, jednu kašiku C kakao praha, pola C praška za pecivo i dve kašike ulja.

Mutiti najmanjom brzinom dok se ne izjednači. Staviti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 10-15 minuta.

Gotovu, vruću koru preliti sa sokom, koje su ispustile višnje. Isti postupak uraditi i sa drugom korom.

Za fil:
Umutiti dve kesice C šlag krema, u to dodati 500 g pavlake i 50 g C šećera u prahu, dobro umutiti da se fil izjednači.

Na kraju dodati 350 g mlevenog keksa, lagano izmešati.

Nafilovati prvi koru, na nju staviti drugu, pa i nju nafilovati.

Poređati višnje, zatim jedan C šlag krem i ukrasiti C kakao prahom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata