C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
9 jaja
9 kašika C kakaoa
9 kašika šećera
9 kašika mekog brašna
9 kašika hladne vode
9 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
Fil 1:
250 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
Fil 2:
1 l čokoladnog mleka
120 g C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
150 g C šećera u prahu
1 margarin
100 g čokolade
2 kesice C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sunčica

Veoma čokoladna torta

Preukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil 1:
U posudi zagrejati slatku pavlaku. U drugoj većoj posudi izlomkati čokoladu, pa preliti zagrejanom pavlakom.

Ostaviti par sekundi da odstoji, pa zatim dobro sjediniti mešajući. Ostaviti u frižideru da se ohladi.

Fil 2:
U C puding dodati šećer i malo čokoladnog mleka da se razbije pudig. Ostatak kuvati dok ne provri, pa dodati razmućen puding i kuvati na laganoj vatri.

U kuvan puding dodati čokoladu i promešati. Prekriti streč folijom i odložiti da se ohladi.

Kora:
3 belanaca umutiti i lagano dodavati 3 kašike šećera, 3 žumanca, 3 kašike vode, 3 kašike ulja, 3 kašike C kakao, 3 kašike brašna i 1/3 kesice C praška za pecivo, sve sjediniti.

Pleh veličine 28 cm obložiti papirom za pečenje i usuti smesu pa zatim peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati prethodno skuvan puding i dobro sjediniti.

Fil 1 izvaditi iz frižidera i umutite.

Filovati tortu sledećim redom:
Kora, Fil 2, Fil 1, kora, Fil 2, Fil 1, kora, Fil 2.

Gotovu tortu ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pavlaku zagrejati ali ne da provri.