C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
20 belanca
20 kašika šećera
400 g mlevenih oraha
Za fil:
20 žumanca
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
200 g maslaca
700 g C šlag krem beli

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Vasina torta

Ova torta je vrlo jednostavna za pravljenje, a veoma ukusna.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera.

Kada se dobije čvrt sneg, dodati 100 g oraha. Umutiti tako 4 kore.

Fil:
Umutiti 20 žumanaca sa 200 g šećera, pa staviti da se kuva lagano na pari.

Kada je fil ukuvan, dodati čokoladu, izmešati i ostaviti da se hladi.

U ohlađen fil dodati umućeni maslac.

Posebno umutiti C šlag i ređati ovim redosledom: kora + fil + šlag.

Ukrasiti tortu preostalim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako hoćete da vam se belanca dobro umute, jaja držite na sobnoj temperaturi i kada ih mutite stavite prstohvat soli.