C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
100 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
1 kašika brašna
1 kašika C Čvrstina
1/2 kesice C Praška za pecivo
60 g rendane čokolade
80 g mlevenih oraha
Fil:
250 g mlevenih oraha
130 ml mleka
1 kesica C Vanilin šećera
100 g C šećera u prahu
100 ml soka od pomoranže
rendana korica pomorandže
4 jaja
80 g šećera
100 g čokolade
180 g putera
Šlag
50 g C Šećera u prahu
2 kesice C Šlaga klasik
250 ml mleka za mućenje
Dekoracija:
50 g rendane čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Vasina torta

Najlepši su ukusi slatke tradicije. Pripremite dobro poznatu Vasinu tortu. Idealan izbor za praznike!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti odvojeno 5 belanaca, dodati im 100 g šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, pa umutiti.

Dodati 5 žumanaca, pa praškaste povezane zajedno (1 kašiku brašna, 1 kašiku C čvrstina, 1/2 kesice C praška za pecivo).

Umešati ručno prethodno povezane 80 g mlevenih oraha i 60 g rendane čokolade.

Masu izliti u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpici zagrejati 130 ml mleka, pa dodati 1 kesicu C vanilin šećera i 100 g čokolade, varjačom promešati da se čokolada istopi.

Uz mešanje dodati 100 g C šećera u prahu, 100 ml soka pomorandže, rendanu koru pomorandže i 250 g mlevenih oraha.

Umutiti 4 jaja sa 80 g šećera i kuvati na pari 10 do 15 minuta. U ovu masu umešati fil sa orasima. Sve povezati sa 180 g penasto umućenog putera.

Umutiti 2 kesice C šlaga sa 50 g šećera u prahu i 250 ml mleka.

Pečenu koru nafilovati, a šlag naneti kao poslednji sloj.

Gotovu tortu dekorisati sa 50 g rendane čokolade.

Video recept možete pogledati ovde

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata