C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
10 jaja
10 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
Fil:
4 C pudinga od vanile
12 kašika šećera
1 margarin
1 C vanilin šećer
1 l mleka
250 g C šećera u prahu
6 kesica C krem šlaga vanila ili običan C šlag
oko 1 kg voća (maline ili jagode)

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Vanila torta

Veoma ukusna i lagana.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i dodati jedan C puding. Od toga peći 2 kore, pa tako još dve.

Na 800 ml mleka skuvati 12 kašika šećera i prethodno umućena žumanca sa 200 ml mleka i 4 C pudinga od vanile.

Kada se ohladi, dodati 1 kesicu C vanilin šećera, 250 g C šećera u prahu i 1 margarin.

Sjediniti dobro sve.

Potom mazati kore, pa ređati jagode ili maline, pa preko njih C krem šlag ili običan po želji. Sve dok se materijal ne utroši do kraja.

Spakovanu tortu ostaviti pola sata da odstoji, pa dekorisati C šlagom i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata