C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
300 g višanja bez koštica
150 g brašna
50 gr kakaoa
100 g C vanila šlag krema
150 g šećera
50 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag krem sa ukusom vanile Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Vanila torta sa višnjama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca.

Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer.

Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca.

U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima.

Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Smesu preručite u okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom.

Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.

Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu.

Patišpanj isecite na tri jednake kore.

Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom.

Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom.

Stavite treću koru i celu tortu premažite filom.

Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte.

Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata