Početna > Recepti > Recepti za torte > Vanila torta sa višnjama
Sastojci
5 jaja
300 g višanja bez koštica
150 g brašna
50 gr kakaoa
100 g C vanila šlag krema
150 g šećera
50 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
1 C prašak za pecivo
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca.
Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer.
Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca.
U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima.
Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Smesu preručite u okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom.
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.
Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu.
Patišpanj isecite na tri jednake kore.
Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom.
Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom.
Stavite treću koru i celu tortu premažite filom.
Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte.
Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs