0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 jaja
300 g višanja bez koštica
150 g brašna
50 gr kakaoa
100 g C vanila šlag krema
150 g šećera
50 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
1 C prašak za pecivo
Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca. 
Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. 
Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca. 
U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima. 
Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine. 
Smesu preručite u  okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom. 
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni. 
Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu. 
Patišpanj isecite na tri jednake kore.
Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom. 
Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom. 
Stavite treću koru i celu tortu premažite filom. 
Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte. 
Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.
Polupajte jaja i odvojite belanca od žumanaca. 
Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. 
Neprekidno muteći kada se šećer rastopi dodajte žumanca. 
U sud sa brašnom dodajte kakao, prašak za pecivo, promešajte i dobijenu mešavinu dodajte u sud sa izmućenim jajima. 
Mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine. 
Smesu preručite u  okrugli kalup za pečenje obložen kuvarskim papirom. 
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni. 
Mikserom izmutite slatku pavlaku, dodajte prašak za vanila šlag krem i mutite dok krem ne dobije potrebnu čvrstinu. 
Patišpanj isecite na tri jednake kore.
Prvu koru stavite na tacnu, nanesite višnje a zatim premažite filom. 
Stavite drugu koru, nanesite višnje i premažite filom. 
Stavite treću koru i celu tortu premažite filom. 
Pomoću šprica preostalim filom ukrasite gornju površinu a zatim i donji deo torte. 
Dekorišite roza šećernim ukrasima, ružom i parčadima čokolade.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.