C Slatka tradicija

Sastojci
Za podlogu:
2 pakovanja piškota - 200 g
1 čaša soka od pomorandže
Za fil:
3 C pudinga od vanile (ukupno 120g)
1 l mleka
7 supenih kašika šećera
1 kafena kašika cimeta
1 C vanilin šećer
120 g margarina
75 g C šećera u prahu
Voćni deo:
3 srednje banane
Za dekoraciju:
120 g C belog šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Vanila-cimet torta

Ukoliko želite poslasticu koja ujedno i osvežava, ovo je idealan slatkiš za vas!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
U 3 C pudinga od vanile dodati 7 supenih kašika šećera i 1 kesicu C vanilin šećera. Smesu skuvati u 1 l mleka.

Pre nego što se smesa u potpunosti zgusne dodati cimet. Ostaviti sa strane da se prohladi.

Nakon što se ohladilo, mikserom umutiti margarin i C šećer u prahu u fil.

Podloga:
Piškote potopite u sok od pomorandže.

Filovati po sledećem redosledu:
1. Poređati natopljene piškote u tacnu 30x20cm.
2. Dodati polovinu fila preko piškota.
3. Banane iseći na kolutove i ređati preko fila.
4. Dodati drugu polovinu fila preko banana.
5. Umućeni C šlag krem naneti preko fila i dekorisati po želji.
6. Ostaviti oko 2h u frižideru da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite, možete napraviti ovu tortu i bez cimeta, ali joj on daje poseban šmek.