C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih badema
2 kašike C kakaoa
malo ruma da se poprskaju kore
Fil:
1/2 l mleka
2 C pudinga od vanile
250 g šećera
1 C vanilin šećer
190 g margarina
nekoliko višanja iz tegle
malo rendane braon čokolade
Glazura:
100 g bele čokolade
60 g margarina
3 kašike vode
3 kašike šećera

Naši proizvodi
Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Vanil puding torta

Savseno kremasto i pudingasto.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo skuvati fil. Odvojiti 10 kašika mleka i razmutiti sa C pudingom od vanile.

Kora:
Ulupati belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i jedno po jedno žumance.

Dodavati polako brašno i mlevene bademe i C kakao.

Pleh nauljiti i sipati smesu koja se peče na 180 C. Koru preseći na pola. Obe strane poprskati rumom.

Na tihoj vatri rastopiti čokoladu, margarin, šećer i vodu. Ostaviti da baci ključ.

Izmešati 190 g margarina sa C vanilin šećerom i dodavati po kašiku ohlađenog pudinga. Sve dobro izmiksovati.

Na donju koru staviti fil, poređati višnje i narendati čokoladu.

Poklopiti drugom korom i prekriti belom čololadom ili C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da kalup bude okrugao, jer lepše izgleda u preseku.