C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 l mleka
12 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
1,5 margarin
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
2 kutije jafa keksa
3-4 kivija
4-5 banana
300 g C šlag krem beli

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Žaklina

Valerija torta

Preukusna brza torta bogata vitaminima, ne peče se, a deca je obožavaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30-35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.

Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.

Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.

Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.

Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.

Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dok se fil hladi iskoristite vreme da iseckate voće i umutite šlag.