Početna > Recepti > Recepti za torte > Valerija torta
Sastojci
1,5 l mleka
12 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
1,5 margarin
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
2 kutije jafa keksa
3-4 kivija
4-5 banana
300 g C šlag krem beli
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Žaklina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 30-35
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.
Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.
Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.
Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.
Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.
Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs