C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašike tople vode
1 kašika ulja
Za fil:
2 C pudinga od vanile
7 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
600 ml mleka
120 g margarina
Za preliv:
1 prozirni preliv za torte
2 kašike šećera
250 ml vode
Još:
blanširani bademi - po želji
200-300 g džema od jagode
300 g jagoda
čokoladne figurice
1 C šlag sa ukusom vanile
100 ml kisele vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Uskršnja vanil torta

Pun ukus vanile i jagode u kombinaciji sa čokoladom i blanširanim listićima badema izmamiće osmehe i izazvati oduševljenje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca izmiksati u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodavati jedno po jedno žumance i sve vreme mutiti mikserom.

Sjediniti brašno i C prašak za pecivo, pa dodati u umućena jaja. Na kraju dodati toplu vodu i ulje, pa špatulom pažljivo promešati.

Sipati u pleh od rerne obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Nakon što se ohladio, patišpanj iseći na trake debljine 5 cm. Svaku isečenu traku premazati džemom od jagoda.

U dublji sud sipati 600 ml hladnog mleka, pa dodati puding. Zasladiti pripremljenu smesu, pa kuvati na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati vanillin šećer i ostaviti da se sasvim ohladi. Ohlađen fil izmutiti sa margarinom penasto.

Fil premazati preko marmelade. Prvu premazanu traku uviti u krug i staviti na tacnu za serviranje. Oko nje motati pažljivo sve pripremljene trake. U preostali fil dodati par kašika mleka, pa umutiti, da bude kremast i njime premazati celu tortu sa svih strana.

Po spoljasnjoj površini torte odozgo rasporediti jagode iseckane na listiće. Pomešati preliv iz kesice, šečer i vodu i polako zagrevati na umerenoj temperaturi (paziti da ne provri). Sačekati da se prohladi, pa u tankom mlazu preliti preko jagoda. Po obodu torte zalepiti blanširane bademe (po želji).

Umutiti C vanila šlag, pa premazati i ukrasiti tortu njime. Za dodatni dekor koristiti čokoladne figurice ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata