C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
9 jaja
200 g šećera + 9 kašika šećera
150 g C šećera u prahu
125 g maslaca
400 g oraha
2 C pudinga od vanile
1 C vanilin šećer
3 kašike brašna
7,5 dl mleka
100 g bele čokolade
150 g mlečne čokolade
1 manja slatka pavlaka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Uskršnja torta

Sočna osvežavajuća sa ukusima bele i crne čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći 2 kore od 9 belanaca i 200 g šećera sa 200 g seckanih oraha.

Orahe staviti na pleh za pečenje (peći na papiru), odozgo sipati umućena belanca. Peći na 150 stepeni oko 1h (više da se suši).

Skuvati u mleku žumanca sa šećerom i brašnom i pudingom i C vanilin šećerom.

Kada se ohladi dodati umućen maslac sa šećerom. Dodati umućenu pavlaku. Podeliti na 2 dela.

U jedan deo staviti otopljenu belu, a u drugi deo otopljenu crnu čokoladu sa 200 g mlevenih oraha.

Staviti prvu koru pa tamniji fil, druga kora svetliji fil. Odozgo staviti glazuru od čokolade.

Glazura:
Otopiti 100 g mlečne čokolade sa 20 g maslaca.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta deluje komplikovano, ali vredi truda. Sprema se više od 60 minuta. Za svečane prilike rado je spremam. Proizvodi C se uvek koriste jer su zaista kvalitetni.