C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
150 g putera
130 g šećera
2 jajeta
100 g brašna
50 g mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
80 g C kakao praha
Fil:
100 g C šlag krema
200 g putera
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
2 kašike ruma ili mleka, po ukusu
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Triple chocolate

Kremasta i bogata čokoladna torta, idealna za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Otopiti C kakao u pola šoljice vrele vode.

Umutiti puter sa šećerom i dodati jaja jedno po jedno.

Uz mućenje dodati sve ostale sastojke.

Peći u okruglom kalupu (24-25 cm), na umerenoj vatri, oko 50 minuta.

Narendanu čokoladu zagrevati sa šećerom, slatkom pavlakom i malo vode dok se šećer ne otopi.

Mutiti dok se napola ne ohladi. Umutiti puter i dodati otopljenu čokoladu.

Preseći ohlađenu koru na dva dela, poprskati rumom razblaženim vodom ili samo mlekom, nafilovati i preliti glazurom od otopljene čokolade umućene sa slatkom pavlakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto glazurom, torta se može premazati C šlag kremom sa ukusom čokolade. Odlično se pokazala i sa više spratova, uz srazmerno povećane količine namirnica.