C Slatka tradicija

Sastojci
Fil sa višnjama:
400 g očišćenih višanja
šećera po ukusu
150 ml vode
3 kašike C čvrstina
1 kašika maslaca ili margarina
Čoko fil:
300 ml mleka
1 kesica C pudinga sa ukusom čokolade
5 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
2 štangle čokolade za kuvanje
1 kašika maslaca ili margarina
Još:
24 komada keksa
150 ml mleka za umakanje keksa
Dekoracija:
2 kesice C krem šlaga
po potrebi mleko ili kisela voda za mućenje šlaga
malo crvene jestive boje za kolače
nekoliko komada višanja

Naši proizvodi
Čvrstin Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Tortica čoko-višnja

Lagana i veoma ukuna torta!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpi staviti višnje (ne cediti sok koji puste višnje). Dodati šećer i vodu. Staviti da se kuva. Kad provri kuvati oko 5 minuta.

Po želji možete izblendati višnje. Ja sam malo prohladila fil, pa sam izblendala, zatim vratila na riglu, usula C čvrstin i zakuvala fil.

Čvrstin razmutiti u malo vode. Usuti u fil i kuvati dok se ne zgusti. Vrućem filu dodati maslac ili margarin. Mešati da se otopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi.

U malo mleka razmutiti C puding i C čvrstin. Ostataku mleka dodati šećer (po ukusu mozete dodati više šećera) i staviti da se zagreva. Kada provri dodati razmućeni C puding i ukuvati fil.

Vrućem filu dodati čokoladu i margarin ili maslac. Izmešati da se sve otopi i ostaviti da se fil ohladi.

Kalup obložiti providnom folijom. Svaki komad keksa umakati u mleko pa poređati na dno kalupa. Svaki naredni put keks umakati u mleko.

Keks - pola fila od višanja - keks - ceo čoko fil - keks - druga polovina fila od višanja - keks. Torticu sa kalupom ostaviti u frižideru da se stegne. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Po želji dodati boju za kolače. Dekorisati tortu šlagom i višnjama.

Vratiti na kratko u frižideru da se stegne šlag. Seći na parčad i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata