Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa višnjama i turskim keksom
Sastojci
Za fil I:
900 ml mleka
7 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kesice C pudinga od vanile
1 kašika C čvrstina
100 g maslaca/margarina
Za fil II:
300 g višanja
300 ml vode
3 kašike šećera
2 kašike (ravne) C čvrstina
Ostalo:
54 komada (oko 300 g) turskog keksa
100 ml mleka
Za ukrašavanje:
150 g C šlag krema od vanile
250 ml mleka
malo šarenih mrvica
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Fil I:
C Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.
U 700 ml mleka staviti šećer i vanilin secer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne.
Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.
Fil II:
U šerpu staviti višnje, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
Usitniti štapnim mikserom. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u višnje. Mešati da se zgusne.
Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.
Preko staviti fil I (polovinu ukupne količine), zatim fil II (polovinu ukupne količine). Pa drugi red keksa.
Zatim rasporediti preostalu količinu fila 2 pa preostalu količinu fila I i završiti redom keksa.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.
Skinuti obruč. Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.
Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs