C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil I:
900 ml mleka
7 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kesice C pudinga od vanile
1 kašika C čvrstina
100 g maslaca/margarina
Za fil II:
300 g višanja
300 ml vode
3 kašike šećera
2 kašike (ravne) C čvrstina
Ostalo:
54 komada (oko 300 g) turskog keksa
100 ml mleka
Za ukrašavanje:
150 g C šlag krema od vanile
250 ml mleka
malo šarenih mrvica

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta sa višnjama i turskim keksom

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil I:
C Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 700 ml mleka staviti šećer i vanilin secer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil II:
U šerpu staviti višnje, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

Usitniti štapnim mikserom. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u višnje. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil I (polovinu ukupne količine), zatim fil II (polovinu ukupne količine). Pa drugi red keksa.

Zatim rasporediti preostalu količinu fila 2 pa preostalu količinu fila I i završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata