C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
400 ml gustog soka od bresaka ili kajsija
100 ml belog vina
2 C pudinga od vanile
džem od kajsija
3 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Torta sa vinom i pudingom

Osvežavajuća torta za letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 žumanaca sa šećerom, dodati blago mešajući ukupan šne od 6 belanaca.

Pomešati brašno i C prašak za pecivo i umešati sa jajima dodajući kašiku po kašiku.

Ispeći patišpanj u okrugloj modli i ostaviti da se ohladi.

U šerpu usuti 200 ml soka i belo vino i staviti da kuva. Puding pomešati sa 6 kašika šećera i 200 ml soka i sipati u vreo sok i dobro mešati dok se ne zgusne. Postaće providna masa.

Umutiti C šlag. U ohlađen puding dodati trećinu umućanog šlaga i dobro sjediniti.

Patišpanj preseći na pola, premazati sa džemom i poklopiti sa drugom korom.

Staviti je u modelu za tortu.

Ceo fil preliti preko gornje kore i preko fila stavljati kašiku po kašiku C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najlepša je kad se dobro ohladi i stegne fil.