burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija20

Torta sa urmama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

12 jaja

šećer

2 kašike brašna

80 g suvog grožđa

80 g urmi

6 kašika mlevenog keksa

250 g putera

150 g čokolade

malo C praška za pecivo

100 g C kokos brašna

2 kesice C šlag krema

Torta sa urmama

Koraci pripreme

Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.

Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.

I ovu koru podeliti na pola.

Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.

Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.

Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa urmama

Koraci pripreme

Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.

Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.

I ovu koru podeliti na pola.

Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.

Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.

Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.

Autor

Divna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept