Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa urmama
Sastojci
12 jaja
šećer
2 kašike brašna
80 g suvog grožđa
80 g urmi
6 kašika mlevenog keksa
250 g putera
150 g čokolade
malo C praška za pecivo
100 g C kokos brašna
2 kesice C šlag krema
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Divna
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.
Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.
I ovu koru podeliti na pola.
Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.
Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.
Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs