C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
šećer
2 kašike brašna
80 g suvog grožđa
80 g urmi
6 kašika mlevenog keksa
250 g putera
150 g čokolade
malo C praška za pecivo
100 g C kokos brašna
2 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Divna

Torta sa urmama

Bogatog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.

Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.

I ovu koru podeliti na pola.

Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.

Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.

Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete je napraviti i par dana pre služenja.