C Slatka tradicija

Sastojci
300 g piškota
1 kesica C šlag krem vanila
1 kesica C šlag krem čokolada
240 ml mleka
oko 1 dl mleka (za namakanje piškota)
Za voćni preliv:
150 g jagoda ili malina (ili mešano)
1 kašičica šećera
1 kašičica soka od limuna
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica džema po izboru (kajsija, šipurka,...)

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom vanile Šlag krem sa ukusom čokolade Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Torta sa piškotama i voćnim prelivom

Lagana kremasta torta sa dve vrste šlag krema i voćnim prelivom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 120 ml mleka (po uputstvu na kesici).

Pripremiti četvrtast kalup u kome možete poređati u jednom redu 3x3 ili 3x4 piškote (ne više jer će vam onda biti tanak sloj krema) i kalup obložiti folijom.

Namakati piškote u mleko i poređati jedan red piškota, pa staviti jedan krem (sve jedno koji prvo).

Preko krema naređati opet piškote, pa drugi krem i opet piškote (one će biti na dnu kad okrenete kalup). Stavite u frižider na 4-5 sati (a još bolje preko noći) da se stegne.

Priprema preliva: Izgnječite voće (ako ne želite semenčice od malina u prelivu onda voće i propasirajte). Stavite u šerpicu i dodajte sok od limuna i šećer (po kašičicu).

Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta uz mešanje. U poslednjem minutu dodajte C vanilin šećer i kašičicu džema. Sklonite s ringle i pre filovanja prohladite 10-tak minuta.

Izvadite tortu iz kalupa na tacnu. Prelijte pripremljenim prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam spremila manju količinu preliva, jer sam htela samo po vrhu da ga stavim, a ako želite da vam se baš prelije preko torte ili je veća površina torte onda pripremite preliv sa više voća (200-250 g) i stavite po dve kašičice soka od limuna, šećera i džema.