C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru (3X):
7 belanaca
250 g šećera
100 g mlevenih oraha ili lešnika
2 kašike brašna
Žuti fil:
21 žumance
2 jaja
25 kašika šećera
2 margarina
100 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
Beli fil:
200 g C Šlag krema belog
200 ml mleka
2 kisele pavlake
400 g malina
Ukrašavanje:
C šlag

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa mlevenim keksom i malinama

Odlična i izdašna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati brašno i mlevene orahe ili lešnike.

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ispeći 3 kore. Pleh može biti okrugli fi 28 ili četvrtasti zavisi kakvu volite više i da li želite da bude visoka ili niža. Torta je jako teška i izdašna.

Fil:
Umutiti penasto žumanca sa jajima i šećerom, i skuvati na pari da se lepo zgusne. U ohlađeno dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i mleveni keks.

U drugoj posudi umutiti C šlag krem sa mlekom i dodati kiselu pavlaku lagano mešajući kašikom.

Filovanje:
Kora, pola žutog fila, pola belog fila, posuti maline, kora pa u krug. Maline mogu biti smrznute da se ređaju.

Ohladiti pa ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata